reede, 17. oktoober 2014

Pelmeenid

Taas on kord aeg järjekordseks postituseks. Täna heidame pilgu pelmeenidele ja nende valmistamisele, täpsemalt praadimisele. On ka muid võimalusi nende söögikõlblikuks muutmisel, nagu näiteks keetmine või ahjus küpsetamine, kuid nendest ehk mõnel muul korral.


Valisin siis endale välja kodumaist päritolu pelmeenid, milleks osutusid, nagu pildilt näha, Rakvere külmutatud pelmeenid.Edasi juba valmistamise juurde:

Punkt 1
Sulata pelmeenid. Selleks võib kasutada mikrolaineahju või siis lasta neil sulada toatemperatuuril.

Punkt 2
Aseta pelmeenid juba eelnevalt sooja pandud pannile, koos rasvainega. Ise eelistan kasutada võid, kuna sellega jäävad pelmeenid ilusad kuldsed, aga ka tavaline oliivi- või rapsiõli ajab asja ära.

Punkt 3
Maitsesta pelmeenid oma maitse järgi. Näite, mida võib kasutada, toon pildi näol.

Punkt 4
Prae pelmeene, kuni need pruuniks saavad. Ära unusta pelmeene vahepeal keerata, kuna keegi ei taha süüa ühelt poolt kõrbenud ja teiselt poolt veel lumivalgeid pelmeene.

Punkt 5(soovi korral)
Valmista praadimise ajal ka kaste, mille sisse hiljem krõbedaid pelmeenikesi kasta saaks. Valikuid on siinkohal palju, kuid ise leian, et lihtsuses peitub võlu ja sellepärast ongi minu kastmeks juba igale koolipoisile tuttavad hapukoor, majonees ning ketšup, mis kokku segades kogu roale punkti panevad

Meeldivat kokkamist ning head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar